Gazdovská parenica údená
Parený, polomäkký, nezrejúci, polotučný, údený syr.
Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Má tradičný, špecifický tvar stočenej stuhy. Je vyúdený na bukovej štiepke, čím získava charakteristickú žlto-hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a chuť.
Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na ozdobu iných jedál aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.
ZLOŽENIE
pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 45%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g
Energia 1163 kJ/ 279 kcal
Tuky 19,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 12,3 g
Sacharidy 2,0 g
z toho cukry < 0,5 g
Bielkoviny 24,4 g
Soľ 1,7 g
HMOTNOSŤ
110 g
TRVANLIVOSŤ
40 dní
ALERGÉNY
Mlieko (vrátane laktózy)
SKLADOVANIE
Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C