Gardovská parenica údená

Gazdovská parenica údená
Parený, polomäkký, nezrejúci, polotučný, údený syr.
Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Má tradičný, špecifický tvar stočenej stuhy. Je vyúdený na bukovej štiepke, čím získava charakteristickú žlto-hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a chuť.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na ozdobu iných jedál aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE
pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 45%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g
Energia 1163 kJ/ 279 kcal
Tuky 19,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 12,3 g
Sacharidy 2,0 g
z toho cukry < 0,5 g Bielkoviny 24,4 g Soľ 1,7 g HMOTNOSŤ 110 g TRVANLIVOSŤ 40 dní ALERGÉNY Mlieko (vrátane laktózy) SKLADOVANIE Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *